Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Grønt tak på The Hub vekker oppsikt

Det grønne taket på The Hub skal håndtere overvann – og forsyne hotellets restaurant med egne ureiste råvarer. Glasopor ble en viktig brikke.

På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger en skjult grønn lomme på 200 kvadratmeter.

– Vi merker stor interesse for det som skjer på taket vårt, sier Camilla Dahl, Digital Markedskoordinator i The Hub.

Det grønne taket skal nemlig ikke bare håndtere overvann.

Glasopor ble en avgjørende brikke under sedumtaket. En veldig bra løsningen til å fylle opp taket for å gi det et fint landskapspreg, mener Blomstertak AS, som har laget den grønne lungen på hotelltaket.

På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger et skjult grønt tak på 200 kvadratmeter. Glasopor er en viktig brikke.

Nysgjerrig på fordelene til Glasopor?

– På takåkrene dyrker vi våre egne ureiste råvarer, som senere serveres i restauranten noen trappetrinn under oss, forklarer Dahl.

Dyrker egen mat

Denne sommeren prøver hotellet seg fram for å se hva som fungerer best å dyrke på taket. Det er bybonden i Oslo som står for dyrkingen, i et tett samarbeidet med kokkene ved hotellrestauranten.

Kokkene kommer opp til taket og tar med seg ingredienser til kveldens meny.

– Clarion Hotel har fokus på miljøvennlig mat, og GrowHub er et skritt videre i denne satsningen. Vi håper det vi er i gang med vil føre til at flere hoteller og bygninger vurderer det samme, sier Camilla Dahl.

LES OGSÅ: Glasopor sørget for en effektiv og lønnsom pelemetode

Sjekk om Glasopor er noe for ditt prosjekt

På toppen av prakthotellet Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo sentrum, ligger et skjult grønt tak på 200 kvadratmeter. Glasopor er en viktig brikke.

Dette er GrowHub:

  • En takåker på flere hundre kvadratmeter på taket av Clarion The Hub
  •  Vil produsere ca 10 000 grøntenheter pr år til hotellets restauranter og gjester
  • Driftes av bybonde Andreas Capjon, i samarbeid med Ureist og Bokashi Norge
  • Ønsker å også fokusere på gamle sorter for å øke mangfoldet